Concept


Concept

Hoe kom je tot een goed en succesvol concept van een festival, open dag, ledenwervingsevent jouw evenement? Eventerz helpt je stap voor stap je concept te bepalen, om daar vervolgens een goed verhaal en heldere doelstellingen aan te verbinden.

Welke type evenementen zijn er allemaal? Hoe kom je tot de ‘why’ van je evenement? Wat is de aanleiding van je evenement en welk doel wil je met je evenement bereiken?  

Je komt tot het juiste concept door goed marktonderzoek te doen en een gerichte concurrentie analyse te maken. Op basis daarvan kun je de doelgroep voor je evenement bepalen.  Het helpt als je, kijkend door de ogen van je doelgroep, een klantreis maakt, zodat je de beleving die je de bezoeker wilt geven, helder voor ogen hebt.  Brainstormen is een creatieve en effectieve manier om ideeën en inspiratie op te doen voor het concept van je evenement. Het concept staat als een huis als je de doelstellingen hebt bepaald, reële KPI’s (Key Performance Indicator) hebt geformuleerd en een realistisch beeld hebt van de ROI  (Return on Investment).